Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe: ”Așa-zisa amenințare rusă, o încercare a SUA de a minimaliza eșecul din Afganistan”

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe: ”Așa-zisa amenințare rusă, o încercare a SUA de a minimaliza eșecul din Afganistan”
Maria Zakharova – purtătoarea de cuvânt al Ministerului de Externe al Rusiei | FOTO – Profimedia Images
Publicat: 07/02/2022, 17:01
Actualizat: 07/02/2022, 17:25

Într-o postare de pe canalul său Telegram, Maria Zakharova – purtătoarea de cuvânt al Ministerului de Externe al Rusiei – notează că, în ultima perioadă, Vestul ar dezvolta ”binecunoscutele fobii psihedelice ale presei occidentale despre «agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei»”.

Tensiunea de la granița dintre Rusia și Ucraina se află la cote din ce în ce mai alarmante, însă Maria Zakharova transmite că nu este vorba decât de un scenariu pus la cale de SUA, Marea Britanie alăturându-se fără rezerve.

Cu toate acestea, scrie Zakharova, ”timpul trece, Rusia nu atacă Ucraina. Calculul Statelor Unite care au comandat această «muzică» și al britanicilor care li s-au alăturat este de înțeles: ei înșiși au inventat «amenințarea rusă», ei înșiși s-au adunat pentru o luptă «eroică» împotriva ei, pentru a comite apoi o provocare și pentru a-și anunța, cu voce tare, «victoria»”.

Practic, potrivit purtătoarei de cuvânt a Ministerului de Externe al Rusiei, este vorba despre o încercare de minimalizare a eșecului din Afghanistan, iar ”amenințarea rusă” ar fi, pentru SUA și Marea Britanie, ocazia ideală.

Aveți ocazia să distrageți atenția de la propriile crize politice și o șansă de a turna miliarde în armamentul «democrațiilor fragile», o modalitate de a reînvia imaginea «invincibilului» după eșecul afgan. În ceea ce privește Uniunea Europeană, noi, de fapt, nu ne-am îndoit că nu este o parte imparțială în conflictul ucrainean. Își apără sfera de influență încă din 2013, când la Bruxelles (…) insistau cu disperare pentru asocierea Ucrainei cu Uniunea Europeană”, scrie purtătoarea de cuvânt a Ministerului Rus de Externe.

Maria Zakharova: ”Occidentul este cel mai puțin preocupat de interesele ucrainenilor”

În continuarea postării sale de pe Telegram, Maria Zakharova trage concluzia că Occidentul este ”cel mai puțin” preocupat de interesele poporului ucrainean, iar Ucraina nu a fost acceptată în ”clubul UE” și nu va fi acceptată ”curând”, cu atât mai mult cu cât nimeni nu ar avea nevoie de o țară care se află în pericolul de a fi atacată de Rusia.

Totodată, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe notează că Ucraina ar fi pierdut deja – din cauza acestor ”jocuri ale patrioților” – 12,5 miliarde de dolari în 2020, respectiv 8% din PIB-ul anual. Zakharova nu evită să folosească și o sintagmă dură, ”isterie anti-rusă”, motiv pentru care Ucraina nu face altceva decât să fie din ce în ce mai datoare. 

”Adevărat, Ucraina nu a fost niciodată acceptată în clubul UE. Și, se pare, nu o vor lua curând. (…) Cine are nevoie de o țară pe care «Rusia este pe cale să o atace»? (…) Între timp, Ucraina a pierdut deja 12,5 miliarde de dolari din «jocurile patrioților» care s-au desfășurat în ultimele luni, după cum a spus președintele V. Zelensky. Cu un PIB al Ucrainei de 155,6 miliarde de dolari în 2020, acesta este 8% din PIB-ul anual. (n.red. pe data de) 24 ianuarie, anul acesta, a fost anunțat, cu fast, un nou pachet de asistență macrofinanciară UE pentru Kiev, în valoare de 1,2 miliarde de euro. Ca să înțelegeți, acesta este un multiplu al pierderilor suferite de Ucraina ca urmare a unei alte runde de isterie anti-rusă și nu face decât să mărească povara datoriei acestei țări. Până la urmă, după cum recunosc înșiși membrii UE, aproape 90% din mult lăudatul ajutor UE (15,1 din cele 17 miliarde de euro furnizate din 2014) sunt împrumuturi care vor trebui rambursate”, încheie Maria Zakharova.

După cum se spune, cu astfel de prieteni nu ai nevoie de dușmani. Cu toate acestea, am spus de mai multe ori că Occidentul este cel mai puțin preocupat de interesele ucrainenilor”

Maria Zakharova – purtătoarea de cuvânt al Ministerului de Externe al Rusiei


Citește și:

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
BBC: „Nu a fost un eșec. A fost trădare!” Un comandant ucrainean povestește cum rușii...
Desfătare într-un cadru de lux pentru Inna și Deliric! Avem imaginile din croaziera de 5...
FOTO. Mădălina Ghenea, apariție absolut incendiară! Pictorial hot după ce s-a despărțit de milionar
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un mercenar rus, fost membru Wagner, spune că ucide prizonieri ucraineni din compasiune: „E și...
Nu este un banc! Acești doi soți au găsit lampa lui Aladdin! Care au fost...
Dieta-MINUNE a Ancăi Serea! Ce mănâncă zilnic „mama eroină”, pentru a arăta impecabil după ce...
Leguma cu care culegătorii au dat lovitura în această perioadă. E la discreţie şi ia...
A murit Preotul Gheorghe! Breaking news
Cine este Andrei, bărbatul de doar 37 de ani care s-a aruncat de pe podul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Cât costă noul Hyundai i20 în România. Bate Dacia la preț?
Chişinăul sfidează Moscova printr-un acord de securitate cu UE. R. Moldova va fi inclusă în...
OBICEIUL sănătos prin care CÂȘTIGI ani întregi de viață!
Halep a primit INTERZIS. Decizie finală în circuitul WTA. S-a anunțat fix acum
Lista de boli pentru care se acordă șapte zile de concediu medical
Cristina Cioran are un nou iubit, după despărțirea de tatăl fiicei ei. Ce planuri are...
"Este oribil acolo, să nu mergeți niciodată". Cea mai ieftină stațiune din Spania, capcană pentru...
Robi și Julia, un nou schimb acid de replici în Casa Iubirii! Concurenta este revoltată...
”Vai de capul meu, a făcut de râs concursul” Saveta Bogdan, critică dur câștigătorul Eurovision...
BANCUL ZILEI. - Îs supărat, mă, Vasile! - De ce, măi Ioane, că de-abia te-ai...
Mit sau adevăr: durerile de cap cauzate de presiune înainte de o furtună sunt reale?
×